Este important să cunoașteți aplicațiile Hybrid și Native înainte de a începe dezvoltarea unui software.

 

Aplicație Native

Aplicațiile dezvoltate pentru o singură platformă (de exemplu, un singur sistem de operare) se numesc „Aplicații Native”. De exemplu, în limbajul de programare Kotlin pot fi dezvoltate aplicații pentru Android, iar în limbajele de programare Swift, Objective-C, pot fi dezvoltate aplicații IOS. Acestea sunt aplicații native.

 

Avantajele aplicațiilor native

• Aplicațiile native funcționează mai stabil, deoarece sunt specifice sistemului de operare pentru care sunt dezvoltate.

• Oferă performanțe mai bune de dezvoltare front-end.

• Funcțiile dispozitivului sunt ușor accesibile datorită SDK-ului nativ.

 

Dezavantajele aplicațiilor native

• Deoarece aplicația nativă este dezvoltată pentru o anumită platformă, sunt necesare seturi diferite de abilități dacă trebuie dezvoltată pentru o altă platformă. De exemplu, aplicația Android dezvoltată în Kotlin trebuie dezvoltată separat pe IOS și trebuie folosit un alt limbaj de programare.

• Atunci când aplicația dezvoltată trebuie dezvoltată pentru diferite platforme, costul unei companii care dezvoltă doar o aplicație Nativă crește.

 

Aplicație Hybrid

Aplicațiile Hybrid sunt aplicații care pot fi rulate pe mai multe platforme. De fapt, o aplicație hybrid este și o aplicație native. Aplicațiile hybrid pot accesa și toate caracteristicile platformei native. Aplicațiile dezvoltate simultan cu Flutter/Dart și node.js pot fi date ca aplicații hybrid. În timpul dezvoltării acestor aplicații, tehnologiile web JavaScript, CSS etc., cum ar fi.

 

Avantajele aplicațiilor hybrid

• Aplicația dezvoltată poate fi rulată pentru toate platformele, nu necesită încărcare suplimentară de cod.

• Aplicațiile hybrid economisesc, de asemenea, timp, atunci când o actualizare este lansată pentru o aplicație, nu oferă încărcare suplimentară de cod pentru toate platformele în același mod.

• Este complet economic pentru o companie.

 

Dezavantajele aplicațiilor hibride

• Designul aplicațiilor hybrid poate diferi între utilizatori. Prin urmare, este posibil ca aplicația dezvoltată să fie testată separat în toate mediile.

• Aplicațiile care necesită performanță ridicată (cum ar fi jocurile) pot să nu funcționeze stabil atunci când sunt dezvoltate ca aplicații hybrid.

• Aplicațiile hybrid depind de diferite biblioteci. Aplicația dezvoltată trebuie să fie sincronizată cu versiunea curentă a acestor biblioteci.

• Aplicațiile hybrid depind de pluginurile native, chiar dacă pot accesa funcțiile native ale dispozitivelor. Prin urmare, este posibil ca o caracteristică a dispozitivului să nu fie disponibilă ușor ca supliment. Dezvoltatorul poate fi nevoit să-l dezvolte el însuși.

 

Diferențele dintre aplicațiile hibride și native

 

 

Tehnologiile web sunt utilizate în timpul dezvoltării unei aplicații hybrid. Poate fi dezvoltat pe mai multe platforme cu un singur cod. Instrumentele de dezvoltare software (SDK) sunt folosite la dezvoltarea aplicațiilor native.

Aplicațiile native sunt foarte rapide și stabile în comparație cu aplicațiile hybrid. Pentru că aplicațiile native sunt dezvoltate special pentru platformă.

Aplicațiile hybrid sunt mai ușor de dezvoltat, dar este posibil să nu ofere stabilitate între dispozitive și sisteme de operare. Prin urmare, sunt lente în comparație cu aplicațiile native.

Ca rezultat, aplicațiile hybrid sunt mai economice decât aplicațiile native. Cu toate acestea, aplicațiile native sunt în avans în ceea ce privește performanța.

Dacă ajungem la întrebarea dacă un nou venit în dezvoltarea de software ar trebui să se întărească mai mult pe aplicație hibridă sau aplicație nativă; Ar trebui să se concentreze pe aplicația nativă. Deoarece aplicațiile hibride necesită cunoașterea mai multor instrumente web (JavaScript, Flutter, Node.js, Dart etc.).